Οι επιστήμονες της IQ CROPS (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων πετροβάμβακα Grodan®) με

– 30+ χρόνια Καινοτομίας πάνω στον κλάδο της Υδροπονίας και του Θερμοκηπίου

– σε 15 χώρες

– 17+2 καλλιέργειες και

– 16.000 συνολικά στρέμματα υδροπονίας,

μας ενημερώνουν.

————————————————

O κόσμος σήμερα αντιμετωπίζει προκλήσεις. Απ τη μία η αυξανόμενη ανάγκη για Τρόφιμα και μάλιστα υγιεινά κι απ την άλλη η πίεση που δέχονται οι φυσικοί πόροι μέσω της αδιαμφισβήτητης κλιματικής αλλαγής.

Μια από τις λύσεις, είναι σίγουρα η Υδροπονική καλλιέργεια σε υποστρώματα πετροβάμβακα.

Γιατί να μην χρησιμοποιούμε αυτό το φυσικό πόρο, μεταμορφώνοντάς τον σε κάτι που να απαντά στην αυξανόμενη ανάγκη για πολλά και υγιεινά τρόφιμα;

Τα υδροπονικά υποστρώματα ανάπτυξης είναι τα πλέον κατάλληλα για την παραγωγή υγιεινών και φρέσκων τροφίμων με αποτελεσματικό και αειφόρο τρόπο.

Ας γνωρίσουμε τις 7 δυνάμεις του πετροβάμβακα

1. Ομοιόμορφο μέσο ανάπτυξης

Η NG2.0 τεχνολογία στον πετροβάμβακα επιτρέπει στο ριζικό σύστημα να κάνει ακόμα καλύτερη χρήση ολόκληρου του όγκου του υποστρώματος, με αποτέλεσμα ακόμα πιο ομοιόμορφα φυτά.

2. Ιδιότητες μείωσης κατανάλωσης νερού

Ο πετροβάμβακας επίσης έχει ιδιότητες που οδηγούν σε μείωση χρήσης νερού. Νερού που περιέχει θρεπτικά στοιχεία άμεσα διαθέσιμα στα φυτά, οδηγώντας σε μια βελτιωμένη ανάπτυξη με πολύ λιγότερο νερό σε σύγκριση με το χώμα. Ο πετροβάμβακας δίνει μεγαλύτερες παραγωγές ανά τετραγωνικό μέτρο, κι έτσι οι καλλιεργητές μπορούν να χρησιμοποιούν μικρότερες εκτάσεις γης.

3. Σεβασμός στη Βιοποικιλότητα

Η βιοποικιλότητα προστατεύεται αφού η παραγωγή πετροβάμβακα σέβεται τη φύση. Και κάτι περισσότερο. Κάθε χρόνο η γή παράγει 38 χιλιάδες φορές περισσότερο βασάλτη (πρώτη ύλη του πετροβάμβακα) απ ότι οι Άνθρωποι χρησιμοποιούν για τα προϊόντα/λύσεις πετροβάμβακα, ο οποίος βέβαια είναι και είναι 100% ανακυκλώσιμος

4. 100% ανακυκλώσιμος

5. Ένας φυσικός πόρος σε αφθονία

6. Διαφάνεια και εγγύτητα

Όσον αφορά την εταιρεία Grodan οι γραμμές παραγωγής, επιτρέπουν να γνωρίζουμε τα πάντα για τα προϊόντα σε κάθε σημείο της παραγωγής τους (ιχνηλασιμότητα). Αυτό οδήγησε στην λήψη του Πιστοποιητικού Ecolabel της ΕΕ Τελικά, η παραγωγική διαδικασία του πετροβάμβακα, έχει επίσης ένα θετικό αντίκτυπο στην ασφάλεια του Τροφίμου.

7. Συμμόρφωση για την ασφάλεια του Τροφίμου

Καθώς ο πετροβάμβακας παρασκευάζεται στους 1,500°C , αυτό εξασφαλίζει μια καθαρή και ασφαλή παραγωγή τρόφιμου

Αυτές οι 7 δυνάμεις συμβάλουν στη μείωση της επίδρασης στο περιβάλλον, ενόσω προστατεύουν την ποιότητα ζωής του παγκόσμιου πληθυσμού. Με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στις καλλιεργητικές λύσεις, ο πετροβάμβακας μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις του αύριο.