Οι άνθρωποι του DKG GROUP στηρίζουν την Ναταλία Παπουνίδου και το Μπάμπη Γκιριτζιώτη
Έναν χρόνο πριν ο κορυφαίος έλληνας αθλητής ορεινού τρεξίματος Νίκος Καλοφύρης έλαβε μέρος στον δύσκολο αγώνα Solu Khumbu Trail στο Νεπάλ κατακτώντας την τρίτη θέση.
Ο φωτογράφος της GO-mrp, Μπάμπης Γκιριτζιώτης συνόδευσε τον έλληνα αθλητή στο Νεπάλ και κάλυψε τόσο φωτογραφικά όσο και δημοσιογραφικά την προσπάθεια του και τις 13 αγωνιστικές ημέρες του αγώνα (étapes).

Φέτος σειρά έχει η Ναταλία Παπουνίδου να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον ίδιο αγώνα, η οποία κέρδισε την συμμετοχή της σε αυτόν κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις ελληνίδες αθλήτριες που αγωνίστηκαν στον αγώνα Olympus Marathon το 2010.

Ο φωτογράφος Μπάμπης Γκιριτζιώτης θα ακολουθήσει την Ναταλία Παπουνίδου καλύπτοντας, για ακόμη μία φορά, τα 300 χλμ. του αγώνα πεζοπορώντας. Σκοπός του είναι να καταγράψει όλη την προσπάθεια της και να στέλνει καθημερινά, με τη βοήθεια δορυφορικού συστήματος, φωτογραφίες και κείμενο στην Ελλάδα.
Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα καλούνται να καλύψουν 300 χλμ περίπου και συνολική υψομετρική 20.000 μ. μέσα σε διάστημα 16 ημερών. Ο αγώνας τους θα ξεκινήσει από το Jiri και θα τελειώσει στην Lucla καλύπτοντας καθημερινά 20 – 30 χλμ. σε δύσβατα μονοπάτια και κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ο “Solu Khumbu Trail” δίκαια κατατάσσεται στους πιο δύσκολους αγώνες στο παγκόσμιο καλεντάρι.

Η αποστολή αναχώρησε από την Αθήνα στις 4 Νοεμβρίου και έφτασε στην Κατμαντού στις 5 Νοέμβρη. Εκεί η αθλήτρια συνάντησε τους υπόλοιπους αθλητές με τους οποίους ξεκίνησε οδικώς για το χωριό Jiri, όπου θα δοθεί και η εκκίνηση του αγώνα.
Η εκκίνηση θα δοθεί στο Jiri στις 8 Νοεμβρίου στα 1.950 μ. υψόμετρο και την δεύτερη κιόλας μέρα οι αθλητές θα περάσουν από τα 3.530 μ (Lamjura La). Για τις επόμενες ημέρες ο αγώνας θα κυμαίνεται υψομετρικά μεταξύ 2.040 μ. και 3.500 μ. ούτως ώστε οι αθλητές να εγκλιματιστούν για να συνεχίσουν σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Μετά την 5η μέρα του αγώνα και μέχρι το τέλος του το υψόμετρο θα κυμαίνεται στα 3.800 μ. ενώ θα ξεπεράσει τουλάχιστον δυό φορές τα 5.000 μ. Tο ψηλότερο σημείο του αγώνα είναι η περιοχή Lac Gyazumba στα 5.500 μ. Ο τερματισμός θα γίνει στο χωρίο Lukla, απ’ όπου θα αναχωρήσουν αεροπορικώς προς την Kathmandou, μετά από μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των αχθοφόρων Sherpa, οι οποίοι θα μεταφέρουν σε όλη τη διαδρομή τις αποσκευές των αθλητών.

Οι άνθρωποι του DKG Group στηρίζουν ψυχικά και οικονομικά την προσπάθεια.

Για την παρακολούθηση του αγώνα μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ και εδώ