«Θερμοκήπια 2024 – Επενδύσεις στη Γεωργία του αύριο», το θέμα ημερίδας της Agrenda Agronews στο Ηράκλειο – 05.07.2024

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ 2024 – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ»,
το θέμα ημερίδας της Agrenda στο Ηράκλειο την Παρασκευή 5/7/2024Σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή καθιστά επιτακτική την ανάγκη για αγροτικές δραστηριότητες με υψηλή ανθεκτικότητα στα ακραία καιρικά φαινόμενα, η παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με αυξημένη προστιθέμενη αξία και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές αποτελεί προτεραιότητα.

Αυτό ακριβώς δημιουργεί νέες επενδυτικές ευκαιρίες για τον κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, ως απάντηση στις προκλήσεις για το κλίμα και την επισιτιστική επάρκεια, και αποτέλεσε το έναυσμα για την εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει η εφημερίδα Agrenda στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς Piraeus.

Ως DKG GROUP υπηρετούμε εδώ και 32 χρόνια την ιδέα ότι το Υδροπονικό Θερμοκήπιο είναι μια επιχείρηση παραγωγής Τροφίμου Υψηλής Διατροφικής Αξίας και ως επιχείρηση αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα hashtagESG (Environment, Society, Governance) Sustainability.

Θερμές ευχαριστίες στους Ανθρώπους
της Agrenda Agronews.gr και της Τράπεζας Πειραιώς Piraeus
για την πρόσκληση στο πάνελ της συζήτησης
του Christos D. Katsanos, Executive Director του The DKG GROUP και της DKG Consulting καθώς και editor-in-chief του hydroponics.gr Portal

 


 

περισσότερες πληροφορίες στο www.agronews.gr

Η εκδήλωση έχει θέμα «Θερμοκήπια 2024 – Επενδύσεις στη Γεωργία του αύριο» και επιδιώκει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των συντελεστών του κλάδου. Μαζί με εξαίρετους εισηγητές από την επιστημονική κοινότητα και τους τεχνοκράτες του χώρου, έχουν κληθεί να συμμετέχουν  οι πρωταγωνιστές της επιχειρηματικότητας στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, παρουσιάζοντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα επενδυτικά τους project και το όραμά τους για τα επόμενα χρόνια. 

Η Πειραιώς στηρίζει τη θερμοκηπιακή γεωργία με μια νέα σειρά συμβουλευτικών και χρηματοδοτικών λύσεων

Η Πειραιώς, σταθερή στη στρατηγική επιλογή της για τη στήριξη και ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, ανακοινώνει τη νέα της πρωτοβουλία για την υποστήριξη των επενδύσεων εκσυγχρονισμού και εγκατάστασης νέων θερμοκηπίων, προσφέροντας μια εξειδικευμένη σειρά συμβουλευτικών και χρηματοδοτικών λύσεων.

Σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή καθιστά επιτακτική την ανάγκη για αγροτικές δραστηριότητες με υψηλή ανθεκτικότητα στα ακραία καιρικά φαινόμενα, η παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με αυξημένη προστιθέμενη αξία και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές αποτελεί προτεραιότητα.

Ο εκσυγχρονισμός των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και η δημιουργία νέων συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής, του αγροτικού εισοδήματος, των εξαγωγών, τη βιώσιμη ανάπτυξη, επηρεάζοντας θετικά, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και την απασχόληση.

Η Πειραιώς με στόχο την υποστήριξη και την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, δημιούργησε αποκλειστικά για τις θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει λύσεις στους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους κατασκευαστές, τους εισαγωγείς εξοπλισμού και τους επενδυτές θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και χρηματοδοτήσεων / εγγυοδοτήσεων  για: 

  • Την εγκατάσταση νέων θερμοκηπιακών μονάδων.
  • Τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση υφιστάμενων θερμοκηπιακών μονάδων με νέο εξοπλισμό (π.χ. κεφαλή υδρολίπανσης, σύστημα ελέγχου κλίματος, συστήματα εξαερισμού/θέρμανσης/δροσισμού, κ.λπ.).
  • Τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.) στη θερμοκηπιακή μονάδα, μέσω εξειδικευμένων προϊόντων για την ενεργειακή της αυτονομία.
  • Τη δημιουργία συμπληρωματικών υποδομών (π.χ. ψυκτικοί θάλαμοι, συστήματα συσκευασίας και ιχνηλασιμότητας κ.τ.λ.).

Η πρωτοβουλία αυτή της Πειραιώς ανταποκρίνεται στη δέσμευση για την ολοκληρωμένη στήριξη ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου στον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας, την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων και την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισής τους.