Το ροδάκινο έχει παίξει σπουδαίο ρόλο τα τελευταία 40 χρόνια για την Ελλάδα. Πολλοί πιστεύουν όμως ότι η καλλιέργεια αυτή έχει φτάσει πλέον στο στάδιο ωριμότητας και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια επίτευξης υψηλής τιμής του προϊόντος στις διεθνείς αγορές.

Απ΄ την άλλη πλευρά, οι ξηροί καρποί τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μια μεγάλη δυναμική στην παγκόσμια αγορά, και το ΚΑΡΥΔΙ εμφανίζεται ως ελκυστικότερο όλων στα επόμενα 10-20 χρόνια.

Οι περιοχές της Μακεδονίας & Θεσσαλίας , παρουσιάζονται ως ιδανικός τόπος ανάπτυξης της καλλιέργειας της καρυδιάς , μιας και πληρούν πολλές εδαφοκλιματικές απαιτήσεις και ταυτόχρονα έχουν πρόσβαση σε νερό άρδευσης , που είναι απαραίτητο για τις υψηλές αποδόσεις της καλλιέργειας.

Η ημερίδα που σχεδιάστηκε για την 10η Δεκεμβρίου 2017, φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στην καλλιέργεια της Καρυδιάς, ρίχνοντας φως σε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε κάποιος να επενδύσει σε ένα Καρυδεώνα.

Έμπειροι επιστήμονες, ο καθένας απ΄τη δική του σκοπιά θα αναπτύξουν τόσο τεχνικά όσο και οργανωτικά θέματα και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, χάρη στους χορηγούς της. Υπάρχει όμως περιορισμός στον αριθμό των 150 ενδιαφερομένων που επιθυμούν να συμμετέχουν τόσο στον αγρό το πρωί όσο και στο συνεδριακό χώρο το απόγευμα, οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Ημερίδα για την Καρυδιά.Παρουσίαση δημιουργίας καρυδεώνα και κλαδέματος διαμόρφωσης στα Μονόσπιτα Ημαθίας pic.twitter.com/aipvzPqPxN

— COMPO EXPERT Hellas (@compoexpertgr) December 10, 2017

In the field presentation about the cultivation techniques on modern Walnut crop in North Greece powered by @compoexpertgr @PanosChamakioti @bcnplana @t_chrysochoou @geomitsopoulos pic.twitter.com/0YXMtZN1SM

— COMPO EXPERT Hellas (@compoexpertgr) December 10, 2017

Στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της Νάουσας έχει μεταφερθεί η εκδήλωση για την Καρυδιά που υποστηρίζει η @compoexpertgr @PanosChamakioti @aphatzitheo @t_chrysochoou @MyUltraLife @digartzonikas @geomitsopoulos @Sotiria_Maroula @D_Drolias pic.twitter.com/8nWSkEx4BJ

— COMPO EXPERT Hellas (@compoexpertgr) December 10, 2017

Integrated Walnut Fertigation with #Basacote® series, @NovatecSeries @Basfoliar1 presented by @aphatzitheo at “The Walnut opportunities” event in Greece @PanosChamakioti @geomitsopoulos @Sotiria_Maroula @t_chrysochoou @digartzonikas @MyUltraLife @bcnplana pic.twitter.com/XA7ODzhbXn

— COMPO EXPERT Hellas (@compoexpertgr) December 10, 2017

I talk what I know. Not what I think.Yesterday in Naousa, I …knew! pic.twitter.com/K1nMuQTJX5

— Christos D. Katsanos (@MyUltraLife) December 11, 2017