Εκδήλωση με τίτλο -ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ- Ιεράπετρα 26.05.2022

ΒΑΣΙΚΕΣ   ΟΔΗΓΙΕΣ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ   ΑΡΔΕΥΣΗΣ   ΥΔΡΟΠΟΝΙΑΣ

 ΜΕ  ΤΗΝ  ΧΡΗΣΗ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ   ΧΡΟΝΟΥ

Λ Α Χ Α Ν Ο Κ Ο Μ Ι Α

 1. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ανά ΣΤΑΛΑΚΤΗ ανά ΠΟΤΙΣΜΑ -> 150 ml (αν δεν υπολογίζεται η υγρασία % του υποστρώματος)  2. ΕΛΕΓΧΟΣ της ΗΛ. ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ (EC), του pΗ   στο ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ  &  ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ.
  • Ηλ. Αγωγιμότητα (EC) στο υπόστρωμα ΜΕΧΡΙ  1,5 mS/cm ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από την Ηλ.  Αγωγιμότητα  στον σταλάκτη.
  • pΗ στο υπόστρωμα μεταξύ 5.5 και 6.5.
  • H μέση ημερήσια απορροή του υποστρώματος μεγαλύτερη του 20% (ανάλογα της ποιότητας του νερού άρδευσης). Η απορροή πρέπει να είναι μεγαλύτερη τις μεσημβρινές ώρες και μηδενική κατά το πρώτο στάδιο.  Άρα τα ποτίσματα  πρέπει να είναι πυκνότερα το μεσημέρι.
 3. ΑΝΑΛΥΣΗ του ΘΡΕΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ στο ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΦΟΡΕΣ ανά ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (μία φορά 20-25 ημέρες μετά την μεταφύτευση, μία φορά στο στάδιο του μέγιστου φορτώματος και μία φορά κατά την διάρκεια της συγκομιδής).

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

  ΨΥΧΡΗ ΕΠΟΧΗ Αριθμός ποτισμάτων ΖΕΣΤΗ ΕΠΟΧΗ Αριθμός ποτισμάτων
ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ –  Διάρκεια  μιας εβδομάδας 1 – 3 ποτίσματα 10:00 – 16:00 3 – 4 ποτίσματα πριν τις 11:00 & μετά τις 19:00
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ  70 cm  (να σκιάσουν τα υποστρώματα) προσαρμογή των ποτισμάτων βάσει των μετρήσεων Υγρασίας, ΗΑ, pΗ & απορροής του υποστρώματος Προσαρμογή των ποτισμάτων βάσει των μετρήσεων Υγρασίας, ΗΑ, pΗ & απορροής του υποστρώματος. Όταν η θερμοκρασία του χώρου είναι μεγαλύτερη από 30ο C , δεν ποτίζουμε μεταξύ 11:00 – 19:00.
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ προσαρμογή των ποτισμάτων βάσει των μετρήσεων Υγρασίας, ΗΑ, pΗ & απορροής του υποστρώματος Πρώτο πότισμα: 2-3 ώρες μετά την ανατολή του ηλίου Τελευταίο πότισμα: 1-2 ώρες πριν τη δύση του ηλίου προσαρμογή των ποτισμάτων βάσει των μετρήσεων Υγρασίας, ΗΑ, pΗ & απορροής του υποστρώματος Πρώτο πότισμα: Με την ανατολή του ηλίου Τελευταίο πότισμα: Με τη δύση του ηλίου
DISCLAIMER: Οι πληροφορίες και οι συμβουλές που δίνονται, ακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις της Γεωπονικής Επιστήμης. Δίνονται με καλή πίστη, και η ορθότητα της εφαρμογής τους δεν προϋποθέτει καμιά ευθύνη της IQ CROPS ΕΠΕ. Η πρώτη μετα covid-19 εκδήλωση των Ανθρώπων της IQ CROPS αποκλειστικά για τους πελάτες/συνεργάτες της τα τελευταία 30 χρόνια, έλαβε χώρα την Πέμπτη 26/5/2022 στις εγκαταστάσεις του BIC Ιεράπετρας. Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η κ. Χριστίνα Παπαιωάννου, ειδική σε θέματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιέργειας και Φυτοπροστασίας η οποία ανέπτυξε το θέμα “Σύγχρονη αντιμετώπιση ιώσεων και βακτηριώσεων στις καλλιέργειες θερμοκηπίου”. Οι υπόλοιπες παρουσιάσεις έγιναν από – τον Ευάγγελο Δρίμτζια, συνιδρυτή της IQ CROPS με θέμα “Τελευταίες εξελίξεις στον Κλάδο του θερμοκηπίου παγκοσμίως” – τον Χρήστο Δ. Κατσάνο, συνιδρυτή της IQ CROPS με θέμα την “Υδροπονία Ακριβείας”” και – τον Γιώργο Λυβιάκη, Διευθυντή Πωλήσεων της IQ CROPS με θέμα “Διαχείριση Παραγόντων στρες στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες”.